Euskadiko 5.0 GASTRONOMIA 1.topaketan izan gara

2023-06-09

Lanbide Heziketako sailburuorde Jorge Arevalok hasiera eman dio Bilbon Euskadiko Lanbide Heziketako 5.0 Gastronomia Topaketari, Gastronomia adimentsua, sortzailea eta jasangarria lelopean, Azkuna Zentroak 220 profesional baino gehiago bildu ditu, batez ere Ostalaritzako eta Ellikagaien Industrietako Lanbide Heziketako ikastetxeetako arduradunak, baina baita sukaldari ospetsuak (haietako batzuek Michelin izarren jabe), gastronomia sektoreko enpresetako arduradunak eta jatetxeetako areto-buruak ere.

Topaketaren helburua da Euskadiko Lanbide Heziketan ostalaritzarekin eta gastronomiarekin lotuta egiten ari den lana ikusaraztea eta ezagutaraztea, honako esparru hauetan: gastronomia adimentsua, berrikuntza eta jasangarritasuna.

Lanbide Heziketako ikastetxeetan garatzen ari diren elikagaien ikerketa eta berrikuntzako proiektuak azaldu dira topaketan, besteak beste ekonomia zirkularreko proiektuak, elikagaien xahutzea murrizteko proiektuak, eta elikagaien arloko berrikuntza, hondakinak errebalorizatzeko eta gutxitzeko.

 

Programa.pdf

 

Eneko Atxa:

 

Zuriñe Garcia:

 

Beste albisteak ikusi
COOKIEEN ERABILERA

Webgune honek cookie propioak eta hirugarrenenak erabiltzen ditu erabiltzaileen esperientzia ahalik eta onena eskaintzeko.

Jarraitu aurretik, cookie horiekin zer egin erabaki behar duzu. Guztiak onar ditzakezu edo egiten duzun hautaketa gorde.

COOKIE PROPIOAK

Webgunearen funtzionamendurako beharrezkoak diren cookie teknikoak erabiltzen ditugu eta cookien ezarpenetarako eta aukeratutako hizkuntzarako zure lehentasunak gordetzen ditugu.

HIRUGARRENEN COOKIEAK

Hirugarrenen guneak erabiltzen ditugu nabigazioa aztertzeko eta txertatutako informazioa erakusteko. Aktibatu nahi dituzun aukerak.

Hirugarrenen cookieak ez onartzeak esan nahi du ez dizugula zenbait eduki erakutsiko.

Informazio gehiago nahi izanez gero, ikusi: Pribatutasun politika