Elikagaien Industriako ikasleek praktika ezberdinak egin dituzte

2021-01-18

Hona hemen oraingo honetan egin dituzten elikagai ezberdinen ekoizpen prozesuak,besteak beste nola eta zer, ikuskatu eta aztertu duten.

Alde batetik mermeladak egin dituzte, kiwi eta kaki mermeladak, fruitu hauen gelifikazioirako gaitasuna ikusteko.

 

Beste alde batetik landare jatorriko kontserbak galdarraztatu dituzte eta gero bero tratamentu horren bidez lortutako entzimen inaktibazioa aztertu. Entzimak elikagaietan duten konposatuak dira eta askotan elikagaien galtze prozesua aurreatzen dutenak.

 

Lekak eta azenarioak galdarraztatu eta izoztu ondoren kontserba bat egin zuten autoklabean.

 

Eta azkenik, pizza masa ezberdinak egin dituzte, hartzidurak analizatu eta horren ondorioz sortzen duen ehundura aztertzeaz gain, hau baloratzeko analisi sentsorial bat ere egin dute.

Beste albisteak ikusi
COOKIEEN ERABILERA

Webgune honek cookie propioak eta hirugarrenenak erabiltzen ditu erabiltzaileen esperientzia ahalik eta onena eskaintzeko.

Jarraitu aurretik, cookie horiekin zer egin erabaki behar duzu. Guztiak onar ditzakezu edo egiten duzun hautaketa gorde.

COOKIE PROPIOAK

Webgunearen funtzionamendurako beharrezkoak diren cookie teknikoak erabiltzen ditugu eta cookien ezarpenetarako eta aukeratutako hizkuntzarako zure lehentasunak gordetzen ditugu.

HIRUGARRENEN COOKIEAK

Hirugarrenen guneak erabiltzen ditugu nabigazioa aztertzeko eta txertatutako informazioa erakusteko. Aktibatu nahi dituzun aukerak.

Hirugarrenen cookieak ez onartzeak esan nahi du ez dizugula zenbait eduki erakutsiko.

Informazio gehiago nahi izanez gero, ikusi: Pribatutasun politika